TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Locuitorii în scaune cu rotile din Bălți: Ne interzic să intrăm în troleibuze

Locuitorii în scaune cu rotile din Bălți: Ne interzic să intrăm în troleibuze

Tot mai mulți oameni în scaune cu rotile au vorbit despre probleme privind accesul în transportul public și în instituții. Nici chiar în primărie nu le este atît de ușor să ajungă.

Despre acest lucru au declarat persoanele cu dizabilități în cadrul unei întîlniri care a avut loc pe 15 mai în primărie. Primarul a fost indignat și a cerut să fie găsiți cei vinovați.

Evenimentul, la care a participat conducerea primăriei, reprezentanți ai serviciilor de stat și municipale, ai organizațiilor publice și persoanele cu dizabilități, a fost dedicat problemelor cotidiene ale persoanelor cu necesități special.


Una dintre printre primele și cele mai imporate a fost numit accesul în transportul public. Oamenii se plîng că adesea conductorii nu îi lasă în transportul public. Șoferii nu numai că nu coboară rampa, dar nici nu se apropie în stații pînă la bordură. Acest lucru creează un inconvenient suplimentar pentru persoanele în scaune cu rotile.

Primarul Nicolae Grigorișin a fost indignat de astfel de declarații. El s-a adresat inginerului-șef al „Administrațieii troileibuzelor” Victor Kaliujnîi și i-a cerut ca în viitorul apropiat să afle care dintre șoferi și conductori nu i-a lăsat pe acești oameni în transport.

Primarul a vorbit pe un ton ridicat. Reprezentantul administrației troleibuzelor a obiectat că nu au primit astfel de reclamații, și desfășoară mereu lucrări explicative cu colectivul. Potrivit Dianei Grosu, președintele organizației publice Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI, persoanele cu dizabilități se confruntă cu problema accesului nu numai în transport, ci și în instituțiile publice. Această întîlnire a ridicat, de asemenea, și problema privind oferirea de locuințe sociale, accesul la instituțiile de învățămînt și disponibilitatea locurilor de muncă în orașul Bălți pentru persoanele cu dizabilități. Evenimentul a fost organizat de organizația publică Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI.

Aceasta este a doua întîlnire în cadrul proiectului „Comunități incluzive prin dialog și participare”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load