Locuitorii din Căuşeni, TERORIZAŢI de haite de cîini agresivi

Locuitorii din Căuşeni, TERORIZAŢI de haite de cîini agresivi

Maidanezii se simt în largul lor şi în orașul Căușeni. În jur de 80 de cîini îi terorizează pe locuitorii din centrul orașului. Patrupezii și-au găsit adăpost în preajma tomberoanelor de gunoi. Pericolul e şi mai mare pentru că în apropiere se află două grădinițe. 

Cristina Stamati a fost atacată de o haită de cîini acum două săptămîni: "Am reușit să lovesc un cîine cu geanta. Ei s-au speriat și au fugit, dar unul a reușit să mă muște de picior. Nu mi-au rămas cicatrici, doar că mi-au rupt pantalonii. Chiar ieri fiul meu cel mic a fost atacat de un cîine".

Oamenii spun că ies în stradă cu frica în sîn:

"Cînd ies, stau cu frică. Nepoții îi duc la grădiniță și e periculos".

"A lătrat unul și s-a adunat o haită! Ce să fac? Am prins a striga și m-am aplecat jos. Dacă m-am aplecat, ei au fugit".

"Asta e infecție, poate și boală să aibă".

Printre locuitorii oraşului, sîint şi apărători ai maidanezilor. Ei spun că animalele sîint deseori agresive pentru că sîint lovite cu pietre sau crengi: "Acest cîine nu mușcă, doar latră, dar acela poate să muște. Pe cei mici nu-i atacă. În această scară locuiesc zece copii".

Anul trecut, medicii au înregistrat 500 de adresări ale oamenilor atacaţi de cîini. 

"Sunt mușcături și de membrele inferioare și superioare. Nu avem un loc specific unde au fost mușcați. Mai des sîint copii și maturi. Bătrîni mai rar avem", a precizat Ion Ciobanu, medic reanimator Spitalul Raional Căușeni.

Primarul localităţii a venit cu propunerea de a construi un azil pentru maidanezi. Locul a fost identificat. Rămîne doar ca aleşii locali să accepte proiectul. Edilul a menționat că este gata să-i adăpostească pe toți cîinii abandonaţi din raioanele vecine, bineînţeles contra plată.

"Eu împreună cu un voluntar, care se ocupă cu întrebările acestea, am găsit o fermă veche teritoriul ne permite, sîint 100 pe 100 de metri cu acoperiș, care ne permite nouă să montăm un mic azil pentru cîinii aceștia", a explicat Grigore Repeşciuc, primarul orașului Căușeni.
 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load