COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Locuitorii de la Buiucani vor beneficia de servicii de încălzire mai calitative

Locuitorii de la Buiucani vor beneficia de servicii de încălzire mai calitative

Din această toamnă, locuitorii sectorului Buiucani, conectați la sistemul centralizat de termoficare, vor avea parte de servicii de încălzire și apă caldă mult mai fiabile, scrie Noi.md.

Acest lucru se datorează unui șir de modernizări implementate de Termoelectrica, printre care se numără și lucrările de modernizare a unui important tronson de conducte termice supraterane, cu o lungime totală de peste 600 metri din str. Cireșelor, pe segmentul cuprins între străzile Prunului și Calea Ieșilor.

Acest tronson de rețea termică primară, cu diametrul 800 mm, are o importanță majoră pentru sistemul centralizat de termoficare, întrucît asigură alimentarea cu încălzire, în perioada rece a anului - a peste 300 de clădiri dintre care 260 de clădiri sînt aprovizionate cu apă caldă tot anul împrejur. Totodată, în caz de necesitate, pe acest tronson pot fi alimentate cu încălzire peste 900 de clădiri din sectoarele Buiucani și parțial Centru și Rîșcani.


Potrivit unui comunicat al companiei, lucrările au demarat la sfîrșitul lunii iunie, iar pentru a nu afecta consumatorii din regiune de deconectări de la apă caldă, aceștia au fost conectați provizoriu prin alt tronson termic, care permite alimentarea blocurilor cu apă caldă menajeră. La moment sînt în plină desfășurare lucrările de înlăturare a izolației și demontare a conductelor vechi.

”Pentru noi este important să acționăm astfel încît consumatorii serviciilor noastre să nu fie deranjați”, a menționat Veaceslav Eni, directorul general al Termoelectrica, inspectînd șantierul.

Vechimea conductelor ce sînt înlocuite este de 45 de ani, iar finalizarea lucrării este planificată la sfîrșitul lunii iulie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load