TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Lipsa trecerilor de pietoni lîngă instituții, un pericol pentru elevi

Lipsa trecerilor de pietoni lîngă instituții, un pericol pentru elevi

În ajunul noului an de studiu, lîngă majoritatea instituțiilor de învățămînt lipsesc trecerile de pietoni. Părinții se arată îngrijorați și spun că de vină s-ar face autoritățile care nu întreprind nimic în acest sens.

Cei mai îngrijorați se arată părinții, care spun că lipsa trecerilor de pietoni nu e o problemă de azi și nici de ieri.

„Asta-i caracteristic pentru toată țara noastră. Cele pietonale și, în general marcajul pe străzi, lasă de dorit de mulți ani. -Cine se face vinovat ? -Începînd de la Primărie, Ministerul de Interne și atenția cea mai mare trebuie să fie acordată de către Guvernul țării”.


„Este o problemă foarte mare și trebuia rezolvată demult, dar acum măcar imediat. Trecerile pietonale trebuie să fie desenate nu cu vopsea pentru acuarelă, ci vopsea bună”.

„În ce măsură copiii se află în siguranță? Evident dacă trecerile nu-s și nu se cunosc, siguranța-i la nivel scăzut. Este un perciol pentru viața nu doar a copiilor, dar în general a cetățenilor”.

De partea cealaltă, inginerul- șef de la EXDRUPO, Oleg Ciobanu, a dat asigurări că pînă pe 2 septembrie, cînd va începe noul an de școală, trecerile vor fi desenate în fața tuturor instituțiilor de învățămînt din capitală. Recent, o trecere impresionantă, vopsită în alb/roșu aprins a apărut în fața unui liceu din satul Peresecina. Cheltuielile au fost suportate de bunicul unor elevi, tot el fost polițist, îngrijorat că pe acel traseu circulă mașini, cu viteză excesivă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load