Lipsă de candidați la șefia Procuraturii Generale

Lipsă de candidați la șefia Procuraturii Generale

Pînă în după amiaza zilei de vineri, 6 septembrie, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) nu a recepționat niciun dosar în concursul pentru funcția de procuror general interimar. 


Pretendenții la șefia Procuraturii Generale (PG), mai au la dispoziție două zile, pînă pe 10 septembrie, ora 17.00, pentru a se înscrie în competiție.


„În anunțul care a fost publicat este indicat că trebuie și certificatul medical, care confirmă că persoana este aptă din punct de vedere medical pentru a exercita atribuțiile funcției. Certificatul se obține cel mai greu, deoarece există o procedură anumită pe care trebuie să o treacă toți candidații. Din cîte cunosc, astăzi urma să se întrunească comisia care trebuie să emită aceste acte medicale”, a explicat președinta CSP, Angela Motuzoc, pentru Ziarul de Gardă.


Potrivit acesteia, în ședința din 29 august, CSP a luat decizia ca pretendenții la funcția de procuror general să prezinte un certificat medical nou, chiar dacă procurorii dețin astfel de certificate, deoarece sînt obligați să treacă un examen medical la fiecare cinci ani.


În cazul în care nu va exista niciun candidat, termenul-limită de depunere a dosarelor ar putea fi extins.


Funcția de procuror general al R. Moldova a devenit vacantă pe 11 iulie 2019 după ce fostul procuror general, Eduard Harunjen, și-a anunțat demisia.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load