COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Legea privind indexarea pensiilor de două ori pe an, adoptată în lectură finală

Legea privind indexarea pensiilor de două ori pe an, adoptată în lectură finală

Parlamentul a votat astăzi, în lectura a doua, proiectul de lege privind indexarea pensiilor de două ori pe an – la 1 aprilie și la 1 octombrie.

Potrivit noii legislații, indexarea va fi aplicată pentru toate pensiile, indiferent de mărimea acestora. Totodată, se va indexa și venitul minim garantat utilizat la determinarea Programului de Ajutor Social. Astfel, mecanismul de indexare se va aplica pentru toate prestațiile sociale, inclusiv plățile capitalizate, îndemnizațiile de dizabilitate survenită ca urmare a unui accident de muncă și compensațiile bănești lunare stabilite participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, scrie Noi.md cu referire la moldpres.md.

Mecanismul de indexare prevede că la 1 aprilie, coeficientul de indexare a pensiilor va constitui inflația înregistrată în ultimul semestru al anului precedent, iar la 1 octombrie coeficientul de indexare va constitui inflația înregistrată în primul semestru al anului în curs.


Tot astăzi, deputații au adoptat în lectură finală şi un proiect de lege ce prevede acordarea gratuită a poliţei medicale pentru persoanele care cresc cel puţin patru copii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load