COVID-19 în MOLDOVA

Legătura stranie dintre infecțiile COVID-19 și căutările pe Google

Legătura stranie dintre infecțiile COVID-19 și căutările pe Google

Cercetătorii de la Spitalul General din Boston au comparat numărul de căutări pentru pierderea gustului și mirosului, a poftei de mîncare și a diareei cu incidența cazurilor de COVID-19.

Căutările pe internet privind simptomele gastro-intestinale au prezis o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 cîteva săptămîni mai tîrziu, au descoperit cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts, conform bloomberg.com, transmite Știri.md cu referire la newsweek.ro.

Folosind Google Trends online, cercetătorii au descoperit că volumul căutărilor a fost corelat cu cazurile din New York, New Jersey, California, Massachusetts și Illinois cu trei pînă la patru săptămîni mai tîrziu.


Cercetarea, publicată în revista Clinical Gastroenterology and Hepatology, a arătat că aceeași abordare utilizată pentru a monitoriza tendințele de gripă pandemică cu mai mult de un deceniu în urmă, ar putea fi desfășurată și pentru coronavirus.

Pacienții cu COVID-19 raportează adesea simptome gastro-intestinale, cum ar fi dureri abdominale și diaree, care suscită interesul pentru efectuarea studiului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load