COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Lecțiile pentru elevi vor fi difuzate și la cîteva posturi de televiziune

Lecțiile pentru elevi vor fi difuzate și la cîteva posturi de televiziune

13 posturi de televiziune vor difuza lecții pentru elevi. O decizie în acest sens a fost adoptată ieri de Consiliul Audiovizualului, la solicitarea municipalității, în legătură cu restricțiile impuse privind desfășurarea orelor în incinta instituțiilor de învățămînt, în perioada stării de urgență.

Canalele TV vor difuza de cîteva ori pe zi, cursuri la disciplinele școlare, pentru elevii claselor: I – XII, profil real și umanist, în limbile romînă și rusă. Durata unei lecții este de 15 minute, scrie tv8.md.

Cursurile reprezintă materia de studiu ce rămîne să fie predată pînă la sfîrșitul anului de învățămînt 2019-2020, conform curriculumului național.


Portalul „Educațieonline.md”, a fost lansat acum trei zile și se află în fază de testare, după care va fi la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților.

În prima etapă, platforma conține circa 2 500 de cursuri video, pentru elevii claselor: I – XII, la 15 discipline școlare, profil real și umanist, urmînd a fi completată pînă la 4 500 de lecții.

La elaborarea conținutului video al cursurilor pentru disciplinele de studii au fost implicați peste 300 de profesori din 69 de instituții de învățămînt.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load