Le-au găsit ac de cojoc! Mai mulți angajați CNA au picat testul cu poligraful

Le-au găsit ac de cojoc! Mai mulți angajați CNA au picat testul cu poligraful

Din 2016 și pînă în prezent, trei persoane din cadrul CNA şi-au pierdut funcţiile după ce au trecut testul cu poligraful, iar alte 26 de persoane nu au trecut concursul pentru angajare, notează NOI.md.

O declarație în acest sens a fost făcută de autoritățile responsabile de aplicarea testării la detectorul comportamentului simulat în cadrul ședinței de ieri, a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică. Procedura este parte a controlului parlamentar asupra implementării legislației.

„În prezent, în Republica Moldova sînt înregistrați și activează trei poligrafologi în cadrul autorităţilor cu drept de iniţiere a testării. Doi în cadrul Centrului Naţional Anticorupţie și unul în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.  Pe parcursul anului trecut au fost efectuate 148 de teste. 55 dintre acestea au avut rezultat negativ, alte 41 – rezultat pozitiv. În urma efectuării testării cu utilizarea detectorului comportamentului simulat, 26 de persoane nu au fost angajate în funcție”, a precizat Tudor Gabur, președintele Comisiei de stat pentru testări cu utilizarea poligrafului.

Totodată, acesta a menționat că în procesul de aplicare a detectorului sînt identificate și unele carențe. Pentru înlăturarea acestora, în următoarea perioada va fi creat un grup de lucru pentru evaluarea cadrului legal existent și elaborarea unor propuneri de îmbunătățire a acestuia.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load