COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Laboratoarele de virusologie din țară lucrează la capacitate maximă

Laboratoarele de virusologie din țară lucrează la capacitate maximă

Şefa Direcției diagnostic de laborator al ANSP, Ala Halacu, coordonează activitatea tuturor laboratoarelor de stat din ţară, responsabile de efectuarea testelor pentru noul coronavirus.

Doar în laboratoarele ANSP îşi fac datoria aproape 50 de specialişti, iar ziua lor de muncă începe la ora 7 dimineaţa și se încheie aproape de miezul nopții, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

”Nu mi-am văzut nici părinții, nici copiii, nici nepoții și prima ce vreau să spun este că ne este foarte dor de ei, dar vreau să-i chem pe toți cei care mă aud să aibă răbdare”, a spus șefa Direcției diagnostic de laborator, ANSP, Ala Halacu.

Cele nouă laboratoare din ţară, specializate în COVID-19, au o capacitate totală de procesare de pînă la două mii de teste pe zi.


”În funcție de cît de corect s-au prelevat și transportat aceste probe și condițiile de transportare depinde și rezultatul final.

Acesta este un proces foarte important pentru a avea un rezultat veridic”, a comunicat șefa Direcției diagnostic de laborator, ANSP, Ala Halacu.

Potrivit responsabilului de la ANSP, atît în laboratoarele de stat cît şi în cele private, sînt create toate condiţiile pentru excluderea riscurilor de infectare în timpul efectuării testelor.

”Toate aceste proceduri, manipulări se fac în hote de securitate, care sînt prevăzute pentru protejarea atît a personalului, a mediului, cît și a probei. Deci, personalul care lucrează este izolat de contactul cu proba”, a mai spus șefa Direcției diagnostic de laborator, ANSP, Ala Halacu.

Pînă în prezent, în Republica Moldova, au fost efectuate peste 28 de mii de teste pentru COVID-19. ANSP nu a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire în rîndul specialiştilor din laboratoare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load