COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La vama cu Ucraina crește numărul de persoane care traversează frontiera

La vama cu Ucraina crește numărul de persoane care traversează frontiera

Numărul celor care intră în țară prin punctele de trecere a frontierei terestre și aeriene a scăzut esențial în ultimele zile.

Numai în ultimele 4 ore, în Moldova au intrat cu 1214 persoane mai puțin decît 24 de ore mai devreme. De cealaltă parte, este în creștere numărul celor care se întorc în țară pe la frontiera cu Ucraina.

„Este o scădere esențială a numărului cetățenilor noștri care se întorc din țările UE, însă avem o creștere a numărului celor care se întorc în țară pe la frontiera cu Ucraina, cu 216 persoane în ultimele 24 de ore”, a menționat ministrul de Interne Pavel Voicu, după ședința Centrului unic de comandă de gestionare a crizei provocate de virusul Covid – 19.

Deși spune că este o creștere nesemnificativă a numărului celor care preferă să vină dinspre țările UE, cu preponderență din Italia, prin Ucraina, Pavel Voicu admite că acest lucru ar putea avea o legătură directă cu regimul de carantină care este obligatoriu în Romînia, la trecerea hotarului.


„Dar, de azi, măsuri mai drastice sînt și în Ucraina”, spune Voicu.

Potrivit lui Pavel Voicu, poliția întîmpină probleme atunci cînd încearcă să identifice persoanele posibil infectate cu coronavirus, deoarece acestea opun rezistență.

„Avem două asemenea cazuri: un bărbat care forțat, cu poliția, a fost adus la spital și altul – doamna cu copil care a părăsit fără acordul medicilor spitalul, iara acum medicii lucrează cu ei”, a subliniat Voicu.

Probleme sînt și în zona Spitalului de Boli Contagioase „Toma Ciorbă”, acolo unde nu este doar un flux mare de pacienți, dar și de mașini.

„Mulți doritori de a veni la „Toma Ciorbă” parchează mașinile pe trotuare blocînd accesul ambulanțelor fapt pentru care am pus un post de patrulă”, a mai spus ministrul de Interne.

„Avem și cazuri de iresponsabilitate și chiar violență din partea unor persoane care aflîndu-se internate în spital, amenință medicii sau pot să își permită să fumeze în salon, fie pe coridor, acestea sînt ilegalități și poliția va interveni să le combată”, a spus Pavel Voicu.

Cît despre femeia cu copilul minor, care a fugit ieri de la spital, dar au fost găsiți la Sîngerei, Voicu a spus că, în prezent, se întreprind măsuri pentru stabilirea întregului traseu pe care l-au parcurs, dar și de identificare a mașinii cu care s-au deplasat.

Ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu a declarat, la rîndul său, că pe lîngă cele două cazuri noi de infecție cu coronavirus, confirmate azi, alte două sînt suspecte. Pacienții sînt internați la „Toma Ciorbă”. Alte 6 persoane suspecte sînt internate la Spitalul de Boli Infecțioase pentru copii din Chișinău. Unul din cei șase este adult.

Primii patru pacienți testați pozitiv la Covid – 19 sînt în stare mai bună.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load