COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La un liceu din apropierea Chișinăului ar exista un focar de COVID-19

La un liceu din apropierea Chișinăului ar exista un focar de COVID-19

La Liceul Teoretic Măgdăcești ar exista un focar de infecție. Despre asta a scris într-o sesizare pe Harta Corupției a portalului Anticoruptie.md un grup de părinți.

Aceștia sînt alarmați că instituția activează cu prezența fizică a elevilor în sala de clasă, chiar dacă reprezentanți ai administrației și ai corpului didactiv ar fi testați pozitiv la coronavirusul de tip nou, transmite anticoruptie.md.

Administrația liceului a negat că mai mulți profesori ar fi infectați și a acuzat fosta directoare a instituției, care a pierdut recent concursul pentru șefia liceului, că ar răspîndi mesaje eronate.


De partea cealaltă, ex-directoarea Liceului Teoretic Măgdăcești respinge acuzațiile.

În sesizarea publicată pe Harta Corupției, părinții spun că sînt speriați, iar unii dintre ei chiar refuză să își aducă copiii la școală.

„Copiii noștri învață la Liceul Teoretic Măgdăcești și nu știu cum a fost posibil ca școala să activeze, dacă profesorii sînt infectați.

Cum autoritățile au permis acest lucru și cum noi, părinții, să ne simțim în siguranță atîta timp, cît copiii noștri sînt expuși riscului major de îmbolnăvire”, se mai arată în sesizare.

Ala Boșcanean, specialist principal în cadrul Secţiei inspectare şi evaluare a Direcției Educație Criuleni, a confirmat pentru reporterii portalului Anticoruptie.md că „a fost infectată doar directoarea interimară a LT Măgdăcești și, conform Protocolului, începînd cu ziua de luni, 7 septembrie, deja a ieșit la serviciu.

Pînă la ziua de vineri, 4 septembrie, șase elevi se aflau în autoizolare la domiciliu”, a precizat funcționara.

Boșcanean a infirmat că părinții refuză să aducă copiii la școală pentru că instituția nu ar fi un loc sigur.

Ea sugerează că la mijloc ar fi un conflict de interese dintre fosta și actuala manageră a instituției de învățămînt.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load