COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La ședința Guvernului au fost făcute publice datele despre pagubele provocate de ploi

La ședința Guvernului au fost făcute publice datele despre pagubele provocate de ploi

Ploile puternice din ultimele zile au provocat pagube considerabile în peste 20 de sate din cinci raioane și din autonomia găgăuză.

Un bărbat de 60 de ani din satul Troița Nouă, raionul Anenii Noi, a murit după ce a fost lovit de fulger. Au fost inundate zeci de gospodării și cîteva mii de hectare de terenuri agricole. De asemenea, puhoaiele au distrus mai mulți kilometri de drumuri locale. Datele au fost făcute publice astăzi la începutul ședinței Guvernului, transmite jurnaltv.md.

Polile au făcut pagube în raioanele Hîncești, Ialoveni, Criuleni, Căușeni, Ștefan Vodă și autonomia găguză.


Cu un raport despre prejudiciile provocate de ploi a venit și ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju.

Premierul a declarat că situația din agricultură este dramatică și a cerut rectificarea bugetului de stat pentru acordarea ajutorului necesar sinistraților. În context, Ion Chicu a amintit și de modificările la buget propuse de Guvern prin asumarea răspunderii.

Amintim că trei ședințe consecutive ale Parlamentului au eșuat din lipsă de cvorum. Opoziția a declarată că le boicotează deoarece Guvernul Chicu vrea să-și asume răspunderea pentru rectificarea bugetului fără a avea acceptul deputaților. Aceștia au anunțat că vor veni mîine în Palament, dar nu au precizat dacă vor participa sau nu la ședința de plen a legislativului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load