COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La Sankt-Petersburg a fost deschisă o expoziție a pictorului moldovean Mihail Țăruș (FOTO)

La Sankt-Petersburg a fost deschisă o expoziție a pictorului moldovean Mihail Țăruș (FOTO)

La Sankt-Petersburg a fost a fost vernisată expoziția de pictură a unor dintre cei mai străluciți reprezentanți ai școlii lui Vladimir Sterligov (ucenicul lui Kazimir Malevici) - a artistului moldovean Mihail Țăruș și pictoriței ruse Larisa Astrain, relatează Noi.md.

Vladimir Sterligov a formulat un nou principiu al percepției plastice a lumii pe baza schemei cupolei. Noul sistem a permis să transmită în pictură o altă percepere a spațiului: curbura sa, multidimensionalitatea, posibilitatea coexistenței a mai multor universuri și antilumi.

Lucrările artiștilor Mihail Țăruș și Larisa Astrain prezentate la Galeria Artefice de la Sankt Petersburg acoperă mai multe perioade din creația lor.


Mihail Țăruș se apropie de rezolvarea problemelor plastice conceptual. Pictorul abordează pictura drept un început fără conținut, bazîndu-se pe principiul sistemului cupolă a lui Vladimir Sterligov în care curba este un element constructiv și tradițiile avangardei rusești din anii 20.

Artistul nu se rezumă doar de interpretarea în transmiterea lumii din jurul nostru, el este interesat de însușirea și depășirea principiilor plastice și argumentarea diferitelor abordări în înțelegerea artei. Argumentul său de bază este prezența în lucrări a unui element temporar care reflectă calea de căutare a noilor forme de exprimare în pictură.

În lucrările sale Larisa Astrain încearcă să lege organic începutul natural cu problema plastică pe tema culorii și formei. Culoarea, ca o trăsătură specifică, devine una dintre caracteristicile de bază ale lucrărilor Larisei Astrain, totodată pînza devine nu numai o improvizare de culoare sau formă, ci o posibilitate de a transmite lumea din jurul nostru prin intermediul unor mijloace de pictură. Lumea ei oferă energii ușoare și liniștite în calitate de un subiect de contemplare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load