COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La Piața Centrală nu se respectă toate condițiile sanitaro-epidemiologice

La Piața Centrală nu se respectă toate condițiile sanitaro-epidemiologice

După ce au efectuat o inspecție la Piața Centrală din Chișinău, reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au depistat mai multe neconformități în activitatea acesteia. Printre acestea, igiena necorespunzătoare a suprafețelor de comercializare și a vitrinelor frigorifice.

Responsabilul de comunicare din cadrul ANSA, Boris Harea, a precizat pentru tv8.md că s-a depistat că administratorii halelor de comerț din interiorul pieții nu au respectat condițiile de păstrare a substanțelor dezinfectante.

De asemenea, experții ANSA au constatat comercializarea produselor alimentare neambalate corespunzător și nerespectarea regimului termic pentru produsele comercializate.


În ceea ce privește activitatea tarabelor din afara halelor, responsabilii de la ANSA au depistat aglomerație la tejghelele unde se videau fructe și legume.

ANSA va documenta toate cazurile grave prin procese verbale de constatare și le va remite către organele de poliție. Au fost înăsprite măsurile de control în toate subdiviziunile teritoriale, iar operatorilor economici care nu se vor conforma prevederilor legale le vor fi aplicate sancțiuni dure, inclusiv ridicarea autorizațiilor sanitar-veterinare.

„Direcția municipală pentru Siguranța Alimentelor Chișinău a concentrat un număr mai mare de inspectori pentru a supraveghea situația. Nu este simplu să gestionăm numărul mare de comercianți și vizitatori, dar în urma controlului inopinat de astăzi, constatăm o dinamică pozitivă în ceea ce ține de implementarea deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică”, a concluzionat Roman Vengher, șeful direcției municipale pentru siguranța alimentelor Chișinău.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load