La Montreal și Ottawa vor avea loc consultări cu diaspora moldovenească

La Montreal și Ottawa vor avea loc consultări cu diaspora moldovenească

Biroul Relații cu Diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat a Republicii Moldova în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație, Misiunea în Republica Moldova organizează în perioada 19-22 ianuarie 2018, consultări directe bilaterale și multilaterale cu diaspora din Canada, în Montreal și Ottawa.


Consultările se desfășoară în cadrul Programului „Guvernul vine mai aproape de tine” prevăzut în Strategia Națională „Diaspora – 2025”.


În cadrul consultărilor:


- vor fi identificate problemele stringente ale migranților / diasporei și vor fi discutate unele soluții practice imediate;


- diaspora va fi consultată în vederea elaborării unor politici, programe sau servicii publice care ar contribui la soluționarea pe termen mediu și lung a problemelor cu care se ciocnesc cetățenii R.M. in Canada;


- vor fi examinate oportunitățile perfecționării cadrului bilateral de cooperare cu Canada în baza priorităților enunțate de conaționali.


BRD, de asemenea, va participa pe data de 20 ianuarie la evenimentul de lansare a primului Consiliu Național al Diasporei din Canada (CNDC), care va fi creat pentru a armoniza și coordona activitățile diferitelor ONG-uri și grupuri ale originarilor din Republica Moldova stabiliți in Canada.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load