COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La liceul B. P. Hașdeu se desfășoară acțiunea "Îmi amintesc, mă mîndresc!”

La liceul B. P. Hașdeu se desfășoară acțiunea "Îmi amintesc, mă mîndresc!”

La Liceul Teoretic "B. P. Hașdeu", în ciuda desfășurării lecțiilor la distanță în condiții de carantină, și în acest an se desfășoară tradiționala acțiune liceală cu genericul: "Îmi amintesc, mă mîndresc!", în cadrul căreia elevii și părinții creează proiecte video dedicate celei de-a 75-a aniversări a sfîrșitului celui de-al Doilea Război Mondial și victoriei asupra nazismului.

Potrivit portalului Noi.md, director adjunct pentru activitatea educațională de la Liceul teoretic B. P. Hașdeu, Svetlana Scvorțova, de mai mulți ani Liceul ”B. P. Hașdeu” găzduiește evenimente care formează sentimente de patriotism, dragoste pentru patrie, istorie și respect față de oamenii care au cîștigat Victoria. Întregul colectiv prietenos al liceului depune toate eforturile pentru ca Ziua Victoriei din 9 Mai să rămînă cea mai emoționantă, cea mai sinceră sărbătoare și o dată glorioasă.

"Aceasta este o sărbătoare specială pentru profesori, elevi și părinții lor. În fiecare an, în ajunul zilei de 9 mai, la liceu începe o acțiune în masă și au loc: Festivalul cîntecului "Generația noastră pentru pace!", concursul de desene pe asfalt "Pentru pace", alergări în "Valea Trandafirilor" cu motto-ul: "Mulțumesc bunicului pentru victorie!" (”Спасибо деду за Победу”), a subliniat Svetlana Scvorțova.


Directorul adjunct pentru activitatea educațională de la LT ”B. P. Hașdeu” a menționat că anual copiii participă la proiectul "Felicită un veteran!”. Înainte de sărbătoare, ei merg acasă la veterani, îi felicită și le spun cuvinte de recunoștință. În muzeul liceului se păstrează cu grijă cadourile pe care le oferă veteranii înșiși: uniforme militare, poezii și scrisori scrise pe front.

Consiliul Veteranilor din sectorul Botanica exprimă sincere mulțumiri pentru căldura, bucuria sufletească pe care o creează colectivul de profesori în timpul întîlnirilor.

"Anul acesta nu a fost o excepție. În ciuda faptului că, în condițiile carantinei, elevii învață la distanță, ei sînt, de asemenea, fideli tradițiilor liceului. Acum avem o acțiune la nivel de liceu, cu genericul: "Îmi amintesc, mă mîndresc!". Copiii și părinții creează proiecte video dedicate celei de-a 75-a aniversări a sfîrșitului celui de-al Doilea Război Mondial. Fiecare poezie citită de elevi, fiecare cîntec este o amintire a celor care și-au dat viața pentru fericirea noastră", a subliniat Svetlana Scvorțova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load