La Hînceşti va apărea o nouă Unitate de salvatori şi pompieri

La Hînceşti va apărea o nouă Unitate de salvatori şi pompieri

În oraşul Hîncești va fi construită o nouă Unitate de Salvatori şi Pompieri.


Clădirea va avea mai multe birouri de lucru, sală de sport, teren de fotbal, dar şi boxe pentru păstrarea tehnicii de intervenţie în situaţii excepţionale.


Pe 4 aprilie, în ajun de Ziua Salvatorului, conducerea IGSU reprezentată de general–maiorul Mihail Harabagiu, a vizitat şantierul de construcţie unde au început lucrările şi, totodată, a asistat la Serviciul divin realizat pentru ridicarea construcţiei.


La eveniment au participat reprezentanți ai autorităţilor publice, dar şi localnicii care vor beneficia de intervenţia pompierilor din această remiză. Potrivit IGSU, în unitatea nouă vor activa peste 70 de angajaţi  din cadrul Direcţiei Situaţii Excepţionale Hîncești, care la moment sînt dislocaţi în alt edificiu. Conform proiectului de construcţie a noii Unităţi, aceasta urmează să fie dată în exploatare în luna martie a anului 2020.


Proiectul  este realizat graţie Programului de Asistenţă Tehnică a Ambasadei SUA. Contribuţia poporului american fiind în valoare de peste 500 mii dolari. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load