La Ciocana va fi construită o nouă răstignire

La Ciocana va fi construită o nouă răstignire

În sectorul Ciocana din Chișinău va apărea o răstignire, iar în satul Varnița, raionul Anenii Noi, va fi construit un bust.


Răstignirea „Sfînta Cruce” va fi înființată pe strada Ginta Latină, nr. 17-17/1 din municipiul Chișinău. Cheltuielile pentru elaborarea documentației de proiect, executarea, edificarea răstignirii și amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din donații, sponsorizări și alte surse legale.


Înființarea răstignirii a fost propusă de Ministerul Educației, în urma unei decizii aprobate la Consiliul municipal din Chișinău. Conform proiectului de Hotărîre, solicitarea a venit din partea locatarilor de la adresa menționată mai sus și din partea enoriașilor Bisericii „Nașterea Maicii Domnului”, din sectorul Ciocana.


Scopul acestei răstigniri, după cum arată hotărîrea este: „cultivarea educației moral spirituale ale copiilor, tinerilor precum și la implicarea responsabilă a acestora în viața socială.”


Totodată, astăzi a fost decisă și edificarea bustului regelui Ferdinand I, pe strada 31 August 1989, nr. 28, pe terenul aferent al Școlii de arte din satul Varniţa. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load