La Chișinău a fost ales Dirigintele Anului

La Chișinău a fost ales Dirigintele Anului

Învățătoarea Liceului Teoretic „Gheorghe Ghimpu” din Colonița, Tamara Martinici, a fost desemnată Dirigentele Anului școlar 2018-2019 în municipiul Chișinău. Rezultatele concursului „Diriginte, drag părinte”, ediția a XI-a, au fost anunțate în cadrul unei gale, transmite IPN.


Cîștigătoarea Tamara Martinici a spus că un diriginte este un adevărat manager și lider al colectivului de clasă.


„M-am străduit și mă strădui prin ceea ce fac să creez oameni de valoare, să creăm frumosul, și așa îi învăț pe ei să creeze frumosul”, a menționat pedagogul.


Cel mai creativ diriginte din municipiul Chișinău a fost desemnată Valentina Hîncu, de la Liceul Teoretic Grătiești. Iar premiul pentru cea mai reușită prezentare a temei de acasă, în cadrul concursului, a fost acordat Danielei Defter, de la Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani”.


„Societatea de astăzi este foarte schimbătoare, iar mie îmi place schimbarea. Copiii sînt acel motoraș care mă face să mă schimb și să fiu la nivelul lor”, a spus profesoarea.


Nicolae Guştiuc, membru al comisiei de jurizare, a remarcat că fiecare diriginte a fost original, fiecare a demonstrat că activitatea pe care o desfășoară nu este doar o funcție, dar și o vocație.


„Dirigenția este o vocație, o șansă de a fi alături de omul în creștere”, a spus și Rodica Guțu, șefa Direcției generale, educație, tineret și sport a municipiului Chișinău „Diriginții sînt acei care scriu pe tabla destinului copilului valorile pe care trebuie să le respecte în viață”, a menționat funcționara.


La concurs au participat 20 de învăţători de la 20 de instituții de învățămînt. Opt s-au ales cu premii bănești.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load