La ce etapă se află lucrările de construcție a Arenei Chișinău

La ce etapă se află lucrările de construcție a Arenei Chișinău

Lucrările de construcție a Arenei Chișinău, lansate în toamna anului trecut, au fost efectuate în proporție de peste 50 la sută, potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a oferit un interviu oferit pentru Moldpres.


Gaburici a afirmat că complexul ar urma să fie dat în exploatare la 14 octombrie 2019, la un an după începerea lucrărilor.


„Noi ne-am implicat și la capitolul acte, autorizații, astfel încît să putem face lucrul rapid. A fost o provocare pentru toți cei implicați de a face lucrările într-o perioadă scurtă, rapid, dar și la un înalt nivel al calității. Calitatea este cea mai importantă”, a precizat ministrul.


Lucrările sînt efectuate de o companie din Turcia, iar potrivit contractului de parteneriat public-privat, banii investiți de aceasta vor fi rambursați sub formă de tranșe semestriale, timp de 12 ani din momentul lansării construcției.


Chiril Gaburici a mai spus că a fost lansată și o pagină web chisinauarena.md, unde cetățenii pot vedea în regim online cum se desfășoară lucrările de construcție a Arenei Chișinău.  


Piatra de temelie a complexului multifuncțional „Arena Chișinău” a fost pusă în octombrie 2018. Amplasat în preajma localității Stăuceni, complexul, cu o suprafață totală de 100 000 m2, va integra arena polivalentă, un Aqua Park, un club de tenis, locuri de odihnă și parcare. Arena polivalentă va putea găzdui circa 5 mii de vizitatori în funcție de activitățile desfășurate.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load