La Cahul va fi reluată vînzarea cărnii de porc

La Cahul va fi reluată vînzarea cărnii de porc

La Cahul se va vinde din nou carne de porc.


Directorul pieței din localitate spune că măsurile care au fost întreprinse de către autorități au vizat doar Piața Centrală, fapt care a dus la anumite pierderi economice pentru întreprindere, scrie ziuadeazi.md.


Potrivit sursei citate, după ședința Comisiei Situații Excepționale raionale, întreprinderea totuși a reușit să obțină dreptul e a comercializa în continuare carnea de porc, doar că au fost impuse anumite condiții.


„După ședința de ieri s-a permis totuși întreprinderii să realizeze carne adusă din afara zonei de risc, nu din focar. Dar totuși ni s-a solicitat ca să creăm careva filtre. De ce numai noua ni se solicită aceste filtre, dar la ceilalți agenți economici nu se solicită aceste filtre?” a declarat Igor Schin.


Potrivit funcționarului, începînd cu ziua de marți vor fi gata toate cele necesare pentru a asigura comercializarea cărnii în hala specializată a Pieței Centrale din Cahul.


La 25 iulie a fost confirmat un caz de pestă porcină africană la o fermă din raza municipiului Cahul. Se întaîmpla la doar cîteva zile de la confirmarea cazului de îmbolnăvire cu pestă procină a unor animale dintr-o gospodărie din localitatea Manta din același raion.


Atunci, hala de carne a Pieței Centrale a fost închisă penntru zece zile. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load