COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La bordul unui vas de croazieră aflat în carantină din cauza coronavirusului sînt și cetățeni moldoveni

La bordul unui vas de croazieră aflat în carantină din cauza coronavirusului sînt și cetățeni moldoveni

Doi moldoveni sînt blocați la bordul vasului de croazieră „Diamond Princess”, după ce astăzi, 5 febriaruie, autoritățile japoneze au anunțat despre plasarea în carantină pentru o perioadă de 14 zile a membrilor echipajului și pasagerilor vasului maritim, intrat în portul Yokohama pe data de 3 februarie.

Doi dintre cei 2 666 de pasageri și 1045 membri ai echipajului, aflați la bordul vasului menționat, sînt cetățeni ai Republici Moldova. Cetățenii noștri au informat Misiunea noastră Diplomatică că ei cooperează cu autoritățile japoneze și efectuează teste medicale zilnice, transmite NOI.md cu referire la unimedia.info.

În momentul de față, aceștia nu manifestă simptome ale virusului, iar starea generală de sănătate este bună.


Totodată, după ce o companie aeriană rusească, care efectua un zbor charter pe ruta Xian, Republica Populară Chineză – Ekaterinburg, Federația Rusă, a refuzat de a îmbarca la bord cetățeni străini din China, inclusiv cetățeni moldoveni, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) precizează că Ambasadele Republicii Moldova la Beijing și, respectiv, la Moscova, nu au fost contactate de către cetățenii noștri referitor la problema dată.

„În același timp, Misiunile noastre diplomatice au luat legătura cu compania aeriană care opera zborul, dar și cu Ambasada Federației Ruse la Beijing, care au relatat că decizia de a lua pe cineva la bordul aeronavei aparține companiei aeriene, iar aceasta din urmă s-a conformat deciziei Guvernului rus din 01.02.2020 de a limita zborurile spre China”, anunță MAEIE printr-un comunicat de presă.

MAEIE menționează că urmare deciziei Guvernului Federației Ruse, pentru zborurile charter din R.P.Chineză vor fi îmbarcați doar cetățeni ai Rusiei, decizia autorităților este explicată prin dorința de a limita răspîndirea noului coronavirus. Mai multor companii rusești care efectuau zboruri între Federația Rusă și China, le-au fost suspendate zborurile, unei singure companii i-au fost permise curse între Moscova, aeroport ”Sheremetyevo” și alte orașe chineze.

Într-un caz particular, un cetățean moldovean care dorea să călătorească cu avionul de la Shanghai spre Federația Rusă, notificat de compania aeriană despre contramandarea cursei pentru care avea deja bilet, Ambasada Republicii Moldova i-a recomandat să efectueze zborul prin rute ocolitoare, drept rezultat cetățeanul a procurat deja bilet de zbor de la Shanghai spre Seul, Coreea de Sud, iar de acolo urmează să-și continue drumul spre Rusia.

Ambasada Republicii Moldova la Beijing este în contact permanent cu autoritățile chineze, reprezentanții companiilor aeriene dar și cu misiunea diplomatică ale Federației Ruse în China în vederea clarificării situațiilor similare și acordării, la solicitare, a asistenței consulare necesare. În cazuri de urgență, cetățenii țării noastre aflați în Republica Populară Chineză pot contacta Ambasada Republicii Moldova la Beijing la numărul +8618513292005.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load