TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La Bălți, un militar a salvat o fată de la înec

La Bălți, un militar a salvat o fată de la înec

Bălțeanul Vasile Rudko (67 de ani) a povestit că, în această vară, nepoata sa, Valentina, în vîrstă de 12 ani, avea să se înece în lacul din oraș.


Un militar care se afla prin apropiere s-a repezit în apă pentru a salva fata. „SP” l-a găsit pe acest bărbat – el s-a dovedit a fi căpitanul Dmitri Lipsiuk - și a aranjat o întîlnire a acestuia cu copilul salvat.


Vasile Rudko a spus că incidentul a avut loc pe 22 august curent. „Simt o datorie morală față de această persoană, recunoștință și înainte de Anul Nou vreau să-i mulțumesc cu ajutorul „SP”. Aș vrea foarte mult ca conducerea să-i mulțumească acestei persoane și, dacă este posibil, să-l ridice în grad pentru merite deosebite. Îi sîntem foarte recunoscători lui Dmitri pentru ceea ce a făcut pentru noi”, a explicat Vasile Rudko.


După cum ne-a spus Dmitri, în timpul incidentului, el primea normativele de la un candidat pentru serviciul militar în bază de contract.


„Consider că acțiunea mea este pe deplin justificată în această situație. În primul rînd, este datoria oricărei persoane cumsecade. În al doilea rînd, eu tot am o fiică mică și, ca tată, a trebuit să fac acest lucru. Căci, la urma urmei, am depus jurămîntul pentru a ajuta orice cetățean, este datoria mea”, a spus Dmitri Lipsiuk.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load