COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La 1 octombrie pensiile ar putea fi indexate cu 10 la sută

La 1 octombrie pensiile ar putea fi indexate cu 10 la sută

Președintele țării, Igor Dodon, va veni cu o nouă inițiativă prin care va propune ca cea de-a doua indexare a pensiilor care urmează să fie efectuată la 1 octombrie să fie în mărime de 10 la sută.

Șeful statului a explicat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că, în pragul sezonului rece acest coeficient trebuie majorat.

”Trebuie să venim cu o indexare cît mai mare. Guvernul va decide în funcție de banii care sînt. Eu aș propune să fie cu 10%”, a spus președintele.


În premieră, din acest an, datorită propunerii șefului statului, pensia este indexată de două ori: la 1 aprilie și la 1 octombrie. La 1 aprilie, coeficientul de indexare constituie inflația înregistrată în ultimul semestru al anului precedent anului indexării, iar la 1 octombrie - în funcție de inflația înregistrată în primul semestru al anului în curs. Conform prognozelor, la 1 octombrie 2020, indexarea ar urma să fie de 3%.

Amintim, că potrivit unei alte inițiative a șefului statului pensionarii primesc de două ori pe an un suport de 700 de lei.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load