COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Kedmi: "CC va hotărî că Pămîntul este plat și se află pe trei elefanți și ce va urma?"

Kedmi: "CC va hotărî că Pămîntul este plat și se află pe trei elefanți și ce va urma?"

Acceptînd sesizarea deputaților grupului parlamentar "Pro Moldova" și blocului "ACUM" și anulînd acordul privind creditul rusesc, în sumă de 200 de milioane de euro, Curtea Constituțională a Moldovei și-a depășit atribuțiile.

Această părere a fost exprimată de diplomatul israelian, expertul militar-politic, fostul șef al serviciilor speciale israeliene "Native", Iakov Kedmi într-un interviu exclusiv pentru ACCENT TV, transmite Noi.md.

El consideră că anularea Acordului de credit doar pentru că a fost încheiat cu Rusia este o depășire clară a atribuțiilor Curții Constituționale a Moldovei.


"Nu este scris în Constituția Moldovei că nu pot fi încheiate acorduri financiare, comerciale sau alte acorduri cu Rusia. Dacă ar fi fost scris în Constituția Moldovei, atunci ar putea fi examinată. Din cîte știu, o astfel de prevedere nu există în Constituție în privința niciunui stat.

CC nu poate declara sau adopta o decizie care nu ține de competența sa. Va decide că Pămîntul este plat și se află pe trei elefanți și ce va urma?", s-a întrebat Iakov Kedmi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load