COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Jurnalista rusă reținută în Transnistria a fost eliberată

Jurnalista rusă reținută în Transnistria a fost eliberată

Jurnalista VGTRK Olga Kurlaeva, care a fost reținută astăzi, 9 august, în Transnistria, a fost eliberată cu scuzele de rigoare.

Corespondenta specială de la „Vesti-24” Kurlaeva a sosit în Transnistria într-o călătorie de afaceri, însă în această dimineață soțul ei, Anatoly Kurlaev, a anunțat reținerea colegei.

După cîteva ore, el a lămurit că „Olga va fi deportată” și „din cîte știu eu, aceasta este prima dată cînd se întîmplă acest lucru cu jurnaliștii ruși în Transnistria”.


Cu toate acestea, în urmă cu cîteva minute, Olga Kurlaeva însăși a declarat corespondent EADaily că „a existat o neînțelegere”.

„Este în regulă. A apărut o neînțelegere care nu are legătură cu activitățile noastre profesionale. Am traversat granița moldo-transnistreană într-o mașină cu plăcuțe de înmatriculare din Moldova, iar această mașină a stîrnit suspiciuni din partea reprezentanţilor organelor de drept din Transnistria. A apărut o confuzie cu documentele, mașina, chipurile, figura dintr-o listă de obiecte criminale. Prin urmare, acesta a fost motivul reacţiei care a fost la şoferul mașinii și la pasageri”, a spus ea.

Potrivit lui Kurlaeva, după identificare, autoritățile de ordine şi-au cerut scuze și conflictul a fost epuizat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load