COVID-19 în MOLDOVA

Jurnaliștii italieni au scris cum, pe timp de pandemie, moldovenii ajung în Italia fără probleme

Jurnaliștii italieni au scris cum, pe timp de pandemie, moldovenii ajung în Italia fără probleme

Republica Moldova a ajuns subiect de știre în Italia, după ce jurnaliștii italieni au mediatizat pe larg cum, pe timp de pandemie, moldovenii ajung pe peninsulă fără probleme.

Asta, chiar dacă țara noastră este inclusă în „lista neagră”, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19. Pentru o sută de euro se rezolvă problema testelor negative la coronavirus și a contractelor de muncă, iar în două zile cetățenii noștri ajung în Italia, transmite tv8.md.

Deși e pandemie și sîntem incluși în „lista neagră” a autorităților italiene, cetățenii moldoveni, dornici de a munci în Italia, găsesc soluții.


Potrivit presei italiene, autocarul pornește din Chișinău, miercuri, și ajunge la Roma, vineri. Suma se achită la sosire. Bărbatul a asigurat-o pe interlocutoare, jurnalistă sub acoperire, că toate controalele vamale vor fi trecute în siguranță.

Ieri, ofițerii anticorupție au reținut alți doi suspecţi în dosarele traversării frontierei cu certificate medicale şi contracte de muncă false. Aceștia ar fi pretins mită în valoare de 100 de euro de la un pasager, după ce i-au promis că-i asigură ieşirea, fără obstacole, din Republica Moldova şi revenirea în țară, fără a fi plasat în autoizolare obligatorie de 14 zile. Acum două săptămîni, doi angajați ai Poliției de frontieră și doi șoferi de pe cursa Moldova-Italia au ajuns în vizorul oamenilor legii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load