COVID-19 în MOLDOVA

Jurnalistă, despre COVID-19: „Cînd afli că ești pozitivă, îți îngheață simțurile”

Jurnalistă, despre COVID-19: „Cînd afli că ești pozitivă, îți îngheață simțurile”

Adriana Vasilcov a aflat că este infectată cu noul coronavirus pe 7 iulie 2020, cînd, văzînd că i-a dispărut mirosul, a mers să facă testul.

Lupta a fost grea, întrucît a fost internată în spital o lună și jumătate. Nu a acceptat ușor vestea, dar simptomele care veneau una peste alta, au făcut-o să conștientizeze că totul abia începe.

„Timp de o lună și jumătate, pereții Spitalului Sfîntul Arhanghel Mihail mi-au ținut de cald... cînd afli că ești pozitivă, credeți-mă că-ți îngheață toate simțurile”, mărturisește jurnalista.


Adriana spune că primele simptome apărute au fost pierderea mirosului, urmată de puternice dureri musculare.

„Febră nu aveam. Un pic de slăbiciuni și gata. Frica pune prima mîna pe tine. Primele investigații făcute la spital au arătat că am pneumonie bilaterală. Zic, nu. Eu nu am febră. E imposibil, domn doctor. E posibil. Covidul adoră să lucreze „в тихоря”. Să te facă să crezi că ești bine, dar de fapt... Am stat cuminte și le-am permis îngerilor sau eroilor de la spital să mă trateze. Luam tratament pentru pneumonie, dar și pentru sînge. Zaraza îngroașă sîngele, iar asta poate crea alt buchet de complicații. M-am făcut bine repede. După două săptămîni am dat primul test. E POZITIV. În total am avut cinci teste pozitive și abia al șaselea mi-a adus libertatea”, a adăugat jurnalista.

Acum vindecată, Adriana Vasilcov le mulțumește medicilor care au ajutat-o să învingă boala și să revină la viața normală.

Pînă acum, în R. Moldova au fost confirmate 31 937 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 22 411 de persoane s-au vindecat, iar altele 921 au decedat. La moment, rămîn active 8605 de cazuri.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load