COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Juriștii notorii din țara noastră propun reformarea Curții Constituționale

Juriștii notorii din țara noastră propun reformarea Curții Constituționale

Mai mulți juriști cu renume din țară au venit cu propunerea de a iniția reformarea Curții Constituționale a Republicii Moldova. Grupul de inițiativă format din 17 juriști notorii, printre care foști președinți ai Curții Constituționale și judecători la CEDO, a lansat propunerea de a convoca o conferință internațională pentru a discuta rolul, funcțiile și competențele Curții Constituționale.

”Personal, cred că a venit momentul cînd trebuie să analizăm serios necesitatea reformării Curții Constituționale. Situația de astăzi s-a schimbat și ea diferă radical de perioada cînd a fost creată Curtea Constituțională”, a declarat fostul judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Stanislav Pavlovschi,

Juristul afirmă că golurile din legislația ce reglementează activitatea Curții Constituționale generează în unele cazuri absurdități.


”De exemplu, în Moldova orice deputat are dreptul de a sesiza CC. Dacă fiecare va depune sesizare, vom avea 101 sesizări. Legislația națională nu prevede niciun mecanism de prevenire a acestei absurdități”, a declarat fostul judecător la CEDO.

Fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, nu exclude chiar organizarea unui referendum național la care să se propună modificări în Legea Supremă cu privire la activitatea Curții Constituționale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load