Judecătoriile, Procuratura și alte instituții de stat vor trece sub paza MAI

Judecătoriile, Procuratura și alte instituții de stat vor trece sub paza MAI

Mai multe instituții de stat urmează să treacă sub paza Ministerului de Interne și instituțiilor subordonate acestuia, conform unui proiect aprobat astăzi de Guvern.


Cabinetul de miniștri își propune completarea Legii privind activitatea particulară de detectiv şi de pază cu o serie de instituții și obiective asupra cărora paza particulară se interzice.


Pînă în prezent paza particulară era interzisă la obiectivele de depozitare și păstrare a armelor, munițiilor, materialelor explozibile ce aparțin autorităților publice, la obiectivele de depozitare și păstrare a substanțelor toxice, radioactive și periculoase, a substanțelor stupefiante, psihotrope și a precursorilor (cu excepția instituțiilor medicale și a farmaciilor private), precum și la Banca Națională a Moldovei.


Conform proiectului de modificare a legii, lista obiectivelor asupra cărora va fi interzisă paza particulară va fi completată cu:
– Ministerele și structurile organizaționale din sfera lor de competență
– Autorităţile administrative centrale subordonate Guvernului şi structurile organizaţionale din sfera lor de competenţă, inclusiv instituțiile publice finanțate de la bugetul de stat
– Autoritățile publice autonome
– Instanţele judecătoreşti și Procuratura
– Întreprinderile de stat şi/sau societățile comerciale cu capital de stat și societățile comerciale cu capital social majoritar de stat”.


Proiectul mai stipulează că în ceea ce privește Banca Națională a Moldovei va fi admisă paza particulară.


Noile prevederi ar urma să intre în vigoare începînd cu 1 ianuarie 2020.


De menționat că pînă în anul 2015 organizațiile particulare de detectivi şi de pază nu erau în drept să să presteze servicii pentru instituțiile de stat.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load