TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Judecătorii urmează să se pronunțe asupra eliberării mandatului de arestare a lui Șor

Judecătorii urmează să se pronunțe asupra eliberării mandatului de arestare a lui Șor

Astăzi, 25 iulie, are loc ședința de judecată la Curtea de Apel Cahul în dosarul controversatului om de afaceri Ilan Șor, în cadrul căreiajudecătorii urmează să se pronunțe asupra solicitării procurorului de a emite un mandat de arest pe numele deputatului.

Atît reprezentanta Curții de Apel Cahul, Olesea Goldur, cît și procurorul anticorupție Andrei Băeșu, au declarat pentru ZdG că ședința programată pentru astăzi, la ora 10:30, are loc și nu cunosc despre careva cereri de amînare.


Ilan Șor, în privința căruia este aplicată interdicția de a părăsi țara, a apărut în spațiul public pentru ultima oară, la 12 iunie, în cadrul unei conferințe de presă. Se întîmpla cu două zile înainte ca PDM să cedeze puterea și să treacă în opoziție.

La 15 iunie, ministrul de Interne Andrei Năstase confirma că două avioane private au decolat de pe Aeroportul Internațional Chișinău în seara zilei de 14 iunie: la bordul uneia s-ar fi aflat familia lui Ilan Șor, iar la bordul celei de-a doua nave – „două persoane din anturajul acestui personaj”.

Ulterior, la 16 iunie, deputatul Ilan Șor nu s-a prezentat la ședința de judecată programată de Curtea de Apel Cahul, iar acuzatorii de stat au solicitat emiterea unui mandat de arest pe numele lui Ilan Șor și darea lui în căutare internațională.

La o lună de cînd Șor nu a apărut în spațiul public, Procuratura a emis un comunicat de presă în care informează că deputatul a trecut ilegal frontiera. Astfel, pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, Ilan Șor ar putea fi pedepsit cu amendă, 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii sau închisoare de pînă la 2 ani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load