TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Judecătorii cer demisia membrilor Consiliului Superior al Magistraturii

Judecătorii cer demisia membrilor Consiliului Superior al Magistraturii

Adunarea Generală a Judecătorilor se convoacă în ședință extraordinară pentru ridicarea mandatelor membrilor permanenți și a membrilor supleanți ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

O cerere în acest sens a fost semnată de mai mulți judecători și înregistrată la secretariatul CSM. Semnatarii solicită ședința să aibă loc vinerea viitoare, 20 septembrie 2019.

În cererea depusă, judecătorii menționează că de competența Adunării Generale a Judecătorilor ține inclusiv alegerea, din rîndul judecătorilor, a membrilor permanenți și a membrilor supleanți în CSM, și în colegiile specializate. Tot de competența Adunării ține și ridicarea mandatelor acestora.


Judecătorii mai precizează că Adunarea se convoacă anual, în prima jumătate a lunii februarie, însă aceasta poate fi convocată și în cazuri excepționale, cum ar fi la inițiativa CSM sau a cel puțin 50 de judecători, în cel mult 10 zile lucrătoare din data înregistrării solicitării.

În cerere se mai menționează că: „în considerarea faptului că autoadministrarea judecătorească este endogenă judecătorilor, resetarea și purificarea organelor ei de autoadministrare se impune imperios și imediat prin organele ei competente de autoadministrare, fiind necesară declanșarea din proprie inițiativă a procesului de auto-restructurare”.

Judecătorii semnatari consideră că acest lucru va genera eficiență principiului independenței justiției și capacităților judecătorilor din Republica Moldova la propria sa reconfigurare în interesele societății și a justiției.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load