TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Judecătoria Chișinău a amînat căutarea lui Chirinciuc

Judecătoria Chișinău a amînat căutarea lui Chirinciuc

Deși ex-ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, Judecătoria Chișinău a amînat ședința cu privire la declarararea acestuia în căutare, dar nu se cunoaște motivul tărăgănării, scrie Ziarul de Gardă.

În pofida faptului că sentința a devenit executorie în iunie, Iurie Chirinciuc este în libertate, iar în iulie a publicat chiar și fotografii de la mare, asta deși era căutat pentru a-și ispăși pedeapsa.


Pentru că nu a fost găsit la domiciliu pentru a fi reținut, Poliția a făcut un demers către instanță pentru ca judecătorul de instrucție să emită o încheiere prin care Chirinciuc să poată fi anunțat în căutare. Ședința a fost programată pentru 20 august, însă a fost amînată din motive necunoscute.

„Polițiștii au fost informați de instanța de judecată cu privire la amînarea ședinței. Ședința a fost amînată pentru 16 septembrie. Nu știm motivul, judecătorul așa a decis. Nu depinde de noi, dar de instanța de judecată”, a declarat ofițerul de presă al Direcției de poliție Chișinău, Natalia Stati.

Contactați telefonic de jurnaliștii ZdG, procurorul pe caz și avocatul fostului ministru Iurie Chirinciuc nu au putut să spună motivele amînării ședinței.

Liberalul Iurie Chirinciuc a fost condamnat la pușcărie pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice, timp de 5 ani. Chirinciuc, împreună cu şefii a două companii de construcţii au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017, iar fiind audiaţi şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load