Judecătorea acuzată de spălare de bani de către Năstase vine cu explicații

Judecătorea acuzată de spălare de bani de către Năstase vine cu explicații

Magistratul Luiza Gafton dezminte acuzațiile că precum ar fi fost implicată în spălarea de miliarde și corupția la nivel înalt, conform unor investigații jurnalistice ajunse în atenția MAI.


Ieri, 1 iulie, Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase a cerut Procuraturii Generale să inițieze demersurile legale.


În cadrul ședinței de astăzi al Consiliului Superior al Magistraturii, Luiza Gafton, a oferit explicații și spune că este vorba de o campanie de denigrare.


„Problema cu publicațiile de ieri în mass-media referitor la faptul că eu am pronunțat o ordonanță în 2013 și am încasat prin ordonanța dată 864 de milioane de dolari. Eu trebuie să dau o explicație, ca lumea să înțeleagă că este o denigrare, nu numai a mea, dar și a întregului sistem judecătoresc, și trebuie să vă explic în ce constă situația dată.


Cu toții ați văzut în mass-media că se spune că eu am semnat o ordonanță în 2013. Chestiunea dată a fost verificată în 2014 de către Inspecția Judiciară, totodată a fost verificată de către Procuratura Anticorupție. Răspunsurile corespunzătoare eu le dețin și se menționează că eu nu am pronunțat o astfel de ordonanță. Au fost falsificate mai multe ordonanțe în sistemul judecătoresc, inclusiv la Judecătoria Botanica 4 ordonanțe, ștampila, din cîte eu știu, a fost falsificată, semnătura a fost imitată, nici nu seamănă cu semnătura mea. S-a pus suma de 869 de milioane și s-a aplicat la executare. A executat Mocanu Svetlana, eu nu cunosc cine este ea.


Ieri s-a invocat că s-a pronunțat o astfel de ordonanță și s-a cunoscut din 2013, însă s-a tăinuit, și uite, doamna Bețișor, care este procuror la Anticorupție a fost complice.


Declar cu toată certitudinea și responsabilitatea că eu nu am pronunțat și nu au pronunțat nici colegii mei, care au fost vizați din Judecătoria Botanica, pentru că s-a verificat. În acest sens am răspunsul Procuraturii Anticorupție. Nu am nicio tangență cu ceea ce se declară în mass-media și este o campanie de ponegrire a numelui meu”, a precizat aceasta.


Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a cerut, ieri, 1 iulie, Procuraturii Generale să inițieze demersurile legale privind spălarea de miliarde și corupția la nivel înalt, în cazul unor judecători și procurori.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load