Judecător respins de șeful statului țintește o funcție administrativă

Judecător respins de șeful statului țintește o funcție administrativă

Magistratul Judecătoriei Criuleni, Alexandru Motricală, respins anterior de la promovare de fostul președinte Vladimir Voronin, solicită să fie avansat într-o funcție administrativă.

Cererea sa urmează să fie analizată în ședința de marți, 16 aprilie, a Consiliului Superior al Magistraturii.

Judecătorul a fost vizat într-o anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice care arată că magistrați controversați erau promovați în sistemul de justiție în pofida refuzului șefului statului de a-i avansa în funcții. Potrivit aceleiași anchete, în aprilie 2008, Alexandru Motricală, propus de CSM la funcția de judecător de instrucție la Judecătoria Dubăsari, a fost respins de șeful statului. Vladimir Voronin declarase că Motricală „activînd în calitate de procuror, s-a manifestat ca persoană cu cunoștințe medii, pasibilă să fie influențată în luarea deciziilor”.

Peste cîteva luni, CSM l-a propus reperat pe Motricală, iar președintele Voronin l-a numit judecător de instrucție la fosta Judecătorie Dubăsari (actualmente, Judecătoria Criuleni), funcție pe care o deține și astăzi, după ce, în octombrie 2013, a fost numit magistrat pînă la atingerea plafonului de vîrstă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load