COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Jucăria Vasea îi ajută pe copii să facă față carantinei

Jucăria Vasea îi ajută pe copii să facă față carantinei

„În timp ce copiii sînt în carantină. Povești de la trollul Vasecica”. Anume așa și-a numit proiectul video jurnalista de la Chișinău Iulia Semionova. Clipurile video de trei-cinci minute postate pe youtube povestesc despre aventurile jucăriei norvegiene trollul Vasea și prietenii săi, oferind diferite sarcini pentru preșcolari și copii din școala primară: să creeze un desen, a modeleze o figură, să construiască un castel din lego sau din cuburi etc.

„Mi-am amintit de tanti Valea Leontieva și de emisiunea„ Noapte bună, copii” ("Спокойной ночи, малыши") și am decis să fac ceva în acest sens, doar fără desene animate”, scrie jurnalista pe pagina sa de Facebook. „Considerați această drept contribuția mea personală la lupta împotriva COVID-19”.

Potrivit autorului, „calitatea, desigur, lasă mult de dorit, dar zeci de copii, după cum îmi scriu părinții, participă la proiect cu plăcere. Principalul lucru este că adulții trebuie doar să fotografieze munca lor și să mi-o trimită”. Acest lucru este important, consideră Semionova, deoarece unul dintre obiectivele proiectului este de a „oferi adulților care sînt acum obligați să se ocupe cu copii mici non stop7 zile pe săptămînă, cel puțin un pic de odihnă”.


Proiectul a devenit deja internațional - sarcinile „Tantei Iulia” sînt îndeplinite cu plăcere de copiii din Moldova, Rusia, Germania și SUA. Videoclipuri noi apar la fiecare două zile. Deja au fost lansate 7 ediții.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load