Jizdan, despre corupția din sistemul polițienesc:Trebuie salarii, nu reforme

Jizdan, despre corupția din sistemul polițienesc:Trebuie salarii, nu reforme

Ministerul Afacerilor Interne luptă cu corupția activă și își propune să educe cetățenii. Declarația a fost făcută de către Alexandrul Jizdan în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21.


Oficialul susține că, recent, a fost înregistrată, în premieră, o zi în care nu a avut loc niciun accident rutier în întreaga țară, scrie Agora.


„Nu este nevoie de reforme. Trebuie să le dăm oamenilor salarii, iar cei care încalcă nu trebuie să dea mită. Este corupția activă, lucru cu care luptăm mult. În ultimele 2 săptămîni avem zeci de documentări a corupției active și o vom ține așa pînă cînd mesajul va ajunge la fiecare om. Vor vedea că nu pot da mită, vor încălca mai puțin, apoi vor fi mai puține accidente. Am avut în premieră o zi în care nu a fost înregistrat niciun accident rutier”, a spus șeful de la MAI.


 Jizdan consideră că problema de bază ține de felul în care percep cetățenii țării noastre mita:


„Totul ține de percepție. De felul în care abordăm problema. Tot noi dăm mită, după aceea spunem că e coruptă poliția. De ce ai dat mită? De ce ai încălcat legislația? Mai avem de lucrat la nivel de conștiință, la modul de a fi”.


 Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load