Jizdan: Acordarea caselor de serviciu va spori atractivitatea funcției de angajat al MAI

Jizdan: Acordarea caselor de serviciu va spori atractivitatea funcției de angajat al MAI

Acordarea locuințelor de serviciu angajaților Ministerului Afacerilor Interne va crește atractivitatea funcției de angajat al MAI.

Este o convingere a ministrului de interne, Alexandru Jizdan, care a menționat în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal 2 că acest lucru ar putea crește optimismul în ziua de mîine, transmite IPN.

Alexandru Jizdan susține că actualmente fluctuația de cadre în cadrul structurilor Ministerului s-a redus. Potrivit lui, nu doar lipsa unei locuințe este motivul din care oamenii pleacă din sistem, este vorba și de dotare, salarizare, regimul de muncă. „Faptul că vom avea aceste 550 de apartamente sper că va face lumea să privescă cu mai mult optimism la ziua de mîine, atractivitatea funcției de angajat al Ministerului de Interne să crească zi de zi”, a spus ministrul.

Ministrul susține că acordarea apartamentelor de serviciu se va face cu un grad sporit de transparență și locuințele nu vor fi acordate în funcție de gradele de rudenie, de relația cu șeful. „Oamenii care vor trebui să-și primească apartamentele le vor primi. Nu vom lua în calcul arborele genealogic”, a adăugat ministrul.

Primii care își vor primi apartamentele de serviciu sînt pompierii și salvatorii. În total, angajații MAI vor beneficia de 550 de apartamente în municipiul Chișinău. Este vorba despre angajaţii Inspectoratului General al Poliției, poliţiştii de frontieră, salvatori şi carabinieri. Totodată, necesitatea este de aproximativ o mie de locuințe de serviciu.

Alexandru Jizdan suține că instituția pe care o conduce mai are în vizor cîteva locuri pe care intenționează să le modernizeze și să construiască inclusiv spații în care angajații MAI să facă sport. „Astfel încît oamenii care lucrează în Ministerul de Interne să nu fie cu speranța de viață de doar 59 de ani, dar să fie oameni sănătoși”, a afirmat Jizdan.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load