„Istoria Moldovei”, urmată de un documentar despre cel mai longeviv prim-secretar din Moldova (VIDEO)

„Istoria Moldovei”, urmată de un documentar despre cel mai longeviv prim-secretar din Moldova (VIDEO)

După răsunătorul succes înregistrat de trilogia „Istoria Moldovei", echipa de producere și, în mod special, Elena Pahomova, scenarista proiectului, își propune să realizeze un film documentar dedicat celui mai longeviv prim-secretar comunist din Moldova, informează Noi.md.


Astfel, viața și activitatea lui Ivan Ivanovici Bodiul, prim-secretarul Partidului Comunist din R.S.S. Moldovenească în anii 1961-1980, va fi transpusă într-un documentar.


Potrivit scenaristei, Bodiul a fost omul care, în pofida faptului că provenea dintr-o familie de țărani, s-a gîndit la viitorul copiilor din țara sa, cum și unde vor învăța ei. El nu a profitat de funcția sa, dar s-a străduit să aducă din afară lucruri utile și să le implementeze acasă.


Conducînd republica timp de 19 de ani, el a primit numeroase distincții pentru activitatea sa, printre care 4 ordine „Lenin", Ordinul „Războiul pentru Apărarea Patriei", clasa 1 (1985), 2 ordine „Steaua Roșie", Ordinul „Insigna de Onoare".


Pe 3 ianuarie 2003, Ivan Bodiul a fost decorat de președintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, cu cea mai înaltă distincție a Republicii Moldova – Ordinul Republicii, „pentru muncă îndelungată și prodigioasă în organele supreme ale puterii de stat, contribuție substanțială la dezvoltarea Republicii Moldova și cu prilejul împlinirii vîrstei de 85 de ani".


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load