COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Istoria Holocaustului în școlile din Moldova

Istoria Holocaustului în școlile din Moldova

"Holocaustul: istorie și lecții de viață" este un nou obiect opțional, care va fi predat începînd cu 1 septembrie 2019.

Problema combaterii antisemitismului în Moldova prin intermediul sistemului educațional a fost discutată în cadrul unei mese rotunde la care au participat reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale, Coaliției Naționale pentru susținerea Evreilor din Eurasia (NCSEJ), precum și a reprezentanților misiunilor diplomatice și organizațiilor publice din țara noastră, transmite zdg.md

Problema introducerii acestui obiect în școli a fost discutată încă în 2017. Pentru a pune în aplicare acest plan, în 2018, 200 de profesori au urmat cursuri în acest domeniu.


"Această tragedie nu mai este doar a poporului evreu, ci este tragedia întregii omeniri. Acesta este punctul de plecare a toleranței, a înțelegerii reciproce", a declarat Monica Babuc, ministrul educației, culturii și cercetării.

"În contextul preocupărilor din ce în ce mai mari cu privire la antisemitism și la alte "isme" și mișcări extremiste din întreaga lume, Republica Moldova rămîne fermă în promovarea înțelegerii interetnice și luarea de măsuri pentru păstrarea amintirii despre Holocaust, lupta împotriva antisemitismului, urii și a oricărei intoleranțe", a subliniat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

Spre deosebire de teritoriul României, Transnistriei și chiar a Bucovinei, spre sfîrșitul anului 1941 - începutul anului 1942, aproape întreaga populație de evrei din Basarabia a fost fie distrusă, fie deportată în Transnistria.

În memoria Holocaustului au fost ridicate numeroase monumente, au fost create muzee în diferite țări ale lumii: România, Polonia, Ungaria, Franța, Marea Britanie, Letonia și Lituania.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load