COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ion Lazarenco Tiron va înota 30 de km pe Nistru pentru drepturile copilului

Ion Lazarenco Tiron va înota 30 de km pe Nistru pentru drepturile copilului

Candidatul Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace, Ion Lazarenco Tiron va înota 30 de km pe rîul Nistru pentru a sensibiliza publicul larg cu privire la importanța respectării drepturilor copilului.

Evenimentul va avea loc la 25 iulie, data creării Convenției ONU privind Drepturile Copilului, care este la cea de-a 30 aniversare.
Acțiunea este organizată de UNICEF, iar la eveniment vor participa, Ion Lazarenco Tiron, candidatul Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace, Reprezentanta de Țară UNICEF în Moldova, Desiree Jongsma, Maia Banarescu, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului în Republica Moldova, precum și cei 130 de copii din întreaga țară care au format corul incluziv La La Play Voices, împreună cu dirijorul Andriano Marian.

Ion Lazarenco este printre puținii oameni de pe glob, care a reuși să traverseze înot din prima încercare cele 7 strîmtori, numite și provocări ale Oceanului: Canalul Mînecii, Strîmtoarea Gibraltar, Canalul de Nord, Canalul Catalina, Canalul Molokai, Canalul Tsugaru și Strîmtoarea Cook.

A fost declarat Omul Anului 2018 de către Asociația Mondială a Înotătorilor de Ape Deschise, iar la începutul anului curent a fost declarat candidat oficial al Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri