COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ion Chicu: Sîntem la o etapă de stabilizare a evoluției acestui virus

Ion Chicu: Sîntem la o etapă de stabilizare a evoluției acestui virus

Pe parcursul zilei 12 aprilie au fost confirmate alte 102 de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus, toate fiind cu transmitere locală.

Cele mai multe s-au înregistrat în Chișinău, Regiunea Transnistreană și Glodeni. Premierul Ion Chicu consideră că Moldova este la o etapă de stabilizare a răspîndirii virusului, transmite IPN.

„Avem a opta zi cînd numărul de cazuri noi atestate este sub antirecordul de sîmbătă, avem 102 cazuri. Considerăm că suntem la o etapă de stabilizare a evoluției acestui virus în Republica Moldova. Opt zile e o perioadă destul de suficientă pentru a avea această speranță și a face aceste concluzii”, a declarat premierul într-un briefing de presă.

Totuși, spune el, aceasta nu înseamnă că la etapa actuală trebuie relaxat regimul special, ci doar constată că acele măsuri instituite de autorități dau un rezultat.

Premierul a remarcat că în Soroca, unde este instituit regimul de carantină, astăzi nu s-a înregistrat niciun caz. Tot astăzi, în 15 raioane nu s-a înregistrat nici un caz.
El este convins că respectarea regimului de către cetățeni aduce rezultate.

Bilanțul total al îmbolnăvirilor cu COVID-19 în Republica Moldova este de 1662 de cazuri, dintre care 94 de persoane s-au recuperat, iar 31 au decedat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load