COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ion Ceban: Problema ambuteiajelor în Chişinău poate fi soluționată!

Ion Ceban: Problema ambuteiajelor în Chişinău poate fi soluționată!

Problema ambuteiajelor în Chişinău poate fi soluționată

Acest lucru l-a declarat pe pagina sa de pe rețeaua de socializare fostul președinte al fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în Consiliul Municipal Chișinău, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Ion Ceban, care va candida pentru funcția de primar general al Chișinăului de la PSRM. În același timp, el a prezentat o serie de soluții pentru problema blocajelor de trafic din oraș, transmite Noi.md.

Astfel, potrivit lui Ceban, capitala se sufocă zilnic în ambuteiaje. Este una dintre cele mai mari probleme ale Chișinăului care ne afectează zilnic pe toți. Odată cu începerea anului școlar, ambuteiajele devin și mai sufocante.


Rețeaua stradală din capitală s-a format pe schemă radială, conform căreia centrul se leagă de periferii prin cîteva magistrale, iar legăturile cu acestea dar și între zonele vecine sînt mai puțin dezvoltate. Astfel, în urma majorării considerabile a numărului de mașini, traficul este deosebit de intens pe majoritatea arterelor principale.

„Scuza permanentă că avem străzi care nu au fost planificate pentru un număr atît de mare de automobile nu poate fi invocată la nesfîrșit. De aceea sînt necesare soluții corespunzătoare traficului de astăzi”, a menţionat Ion Ceban.

Astfel, în opinia lui Ceban, pe strada Alecu Russo, benzile cu sens reversibil sînt binevenite, dar pentru soluţionarea definitivă a problemei sînt necesare măsuri complexe. Asta pentru că principalul generator de ambuteiaje pe acest tronson este sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Moscova cu străzile Alecu Russo, Kiev, Bogdan Voievod. Acolo trebuie să fie reorganizată intersecția pentru a asigura un trafic eficient.

„Consider că este necesar să renunțăm la sensul giratoriu și să revenim la semaforizarea "inteligentă" a zonei (semaforul ”inteligent” va crește semnificativ capacitatea de trecere a intersecției, cu 40%, și ne va oferi posibilitatea să implementăm "unda verde", dimineața spre centru și seara în sens invers). De exemplu, seara circulația este mai intensă pe strada Kiev. În această situație, semaforul poate fi setat prioritar pe culoarea verde pe direcția Kiev-Russo sau Kiev-Moscova. Acest lucru se face în mod automat. Doar trebuie setat și atît. Eu consider că măsurile complexe vor da rezultatul așteptat. Eu deja finalizez calculele necesare pentru fluidizarea circulației în această zonă și rezultatele sînt bune”,a subliniat Ion Ceban.

„Un alt exemplu. Strada Vasile Lupu, tronsonul cuprins între străzile Vissarion Belinski și Eugen Coca. Și acolo sînt binevenite benzile cu sens reversibil, dar, iarăși, este necesară corelarea semafoarelor. Cele de la intersecția străzilor Vasile Lupu cu Mihail Kogălniceanu și cu strada Constantin Stere sînt vechi și funcționează separat, în regimuri diferite, deși sînt unul lîngă altul. În consecință, la aceste semafoare se oprește tot fluxul de automobile de pe strada Lupu. În această situație nu poate fi implementată "unda verde", de aceea modernizarea și sincronizarea semafoarelor e obligatorie. Așa vom putea asigura coridoare verzi în orele de vîrf, dimineața și seara, în funcție de intensitatea traficului. Și pentru acest tronson, în cîteva zile voi finaliza calculele necesare cu ajutorul cărora va fi posibilă fluidizarea traficului, parțial pe Kogălniceanu și pe Stere. Cu o viziune amplă despre cum poate fi reorganizat traficul pentru a reduce din ambuteiaje vom veni în scurt timp, la prezentarea programului electoral”, a scris fostul președinte al fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM în Consiliul Municipal Chișinău, vicepreședintele Parlamentului RM, Ion Ceban, care va candida pentru funcția de primar general al Chișinăului de la PSRM.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load