Intoxicația din Tohatin: Alți 2 copii au fost internați la spital

Intoxicația din Tohatin: Alți 2 copii au fost internați la spital

Alți doi elevi de la gimnaziul numărul 74 din Tohatin, municipiul Chișinău, au fost internați la spital cu semne de intoxicație.


Minorii se află sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase pentru Copii din capitală. Starea lor este gravă dar stabilă. 


Amintim că marți, 12 elevi de la gimnaziul 74 din Tohatin s-au adresat medicilor cu simptome de vomă, febră, diaree. 10 dintre ei au rămas internați la Spitalul de Boli Infecțioase pentru Copii. Doi dintre ei sînt la terapie intensivă, în stare gravă, dar stabilă. 


Elevii au între 7 și 15 ani. 


Deocamdată, nu se cunoaște sursa intoxicației. Specialiștii Agenției Naționale de Sănătate Publică desfășoară o anchetă. Analizele de laborator urmează a fi gata în cinci zile. Printre copii spitalizați sînt și elevi ai gimnaziului care nu se alimentează în cantina instituției de învățămînt, fapt care ridică suspiciuni referitor la sursa toxiinfecției.


Pînă la stabilirea cauzei intoxicației, municipalitatea a dispus suspendarea activității Combinatului de alimentație publică „Adolescența" din sectorul Ciocana, care livrează hrană, inclusiv elevilor de la Gimnaziul nr. 74.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load