COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Intoxicația din Cioc-Maidan: A fost deschisă o anchetă

Intoxicația din Cioc-Maidan: A fost deschisă o anchetă

O anchetă epidemiologică a fost deschisă, iar activitatea blocului alimentar a gimnaziului din satul Cioc-Maidan, din raionul Comrat, a fost sistată.

Măsurile vin după ce mai mulți copii cu vîrste cuprinse între 11-15 ani au fost internați la spital cu suspiciune de toxiinfecție, transmite Noi.md cu referire la cotidianul.md.

„S-a constatat că, în ziua de 3 martie 2020, au fost alimentați 187 de elevi, dintre care, mai mulțí copii cu vîrste cuprinse între 11-15 ani au fost internați cu suspiciune de toxiinfecție, invocînd simptomele precum vomă, dureri abdominale și la unii dintre ei dereglări gastrointestinale”, a declarat Vladislav Cotici, Director General ANSA.


Drept urmare, au fost prelevate probele diurne (bucate gata) care erau păstrate la frigider, lavaje de sanitație de pe întreg fluxul tehnologic de preparare a alimentației, inclusiv probe de apă și de materie primă din depozit. Probele prelevate de către inspectorii ANSA în comun cu reprezentanții ANSP au fost transportate la laboratorul teritorial din or. Comrat, iar rezultatele investigațiilor vor fi cunoscute în decurs de pînă la 7 zile.

La indicația inspectorilor ANSA, activitatea blocului alimentar a fost sistată, mai spus Vladislav Cotici.

Monitorizarea cazului se efectuează atît de la nivel central cît și teritorial al ANSA de comun cu angajații ANSP și a medicilor spitalului raional Comrat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load