Înțelegere comercială între Canada și SUA, Salvini atacă liderii UE, iar Rusia are din nou dreptul la vot în Consiliul Europei

Înțelegere comercială între Canada și SUA, Salvini atacă liderii UE, iar Rusia are din nou dreptul la vot în Consiliul Europei

SUA au ridicat tarifele asupra importurilor cu oţel şi aluminiu din Canada


Statele Unite a decis vineri să ridice tarifele impuse anul trecut asupra importurilor cu oţel şi aluminiu din Canada, urmînd ca decizia să intre în vigoare în două zile, relatează site-ul agenţiei Dpa.


"Aceste tarife afectau muncitorii şi consumatorii din ambele părţi ale frontierei", a declarat premierul canadian Justin Trudeau. Guvernul a anunţat să ridice toate măsurile luate ca răspuns la tarifele impuse de SUA.


"Sunt încîntat să vă anunţ că am ajuns la un acord cu Canada şi Mexic şi că ne vom vinde produsele în aceste ţări a mai impune sau majora tarife", a declarat preşedintele american Donald Trump.


Decizia de a ridica tarifele aplicate Canadei a fost luată pe fondul intensificării tensiunilor comerciale între Statele Unite şi China.

Matteo Salvini, atac virulent împotriva liderilir UE: Duşmanii Europei sînt cei care se află la putere acum

Uniunea Europeană este prost servită de actuala sa elită politică, avînd nevoie să fie salvată de populişti, care sînt pe nedrept etichetaţi ca antieuropeni, a declarat vineri ministrul italian de interne, Matteo Salvini, transmite dpa, inforemază Agerpres.

Euroscepticii sînt cei care guvernează Europa acum. Antieuropenii sînt socialiştii şi (centrul dreapta), care au transformat un vis într-un coşmar şi o colivie; duşmanii Europei sînt cei care se află la putere acum', a afirmat liderul Ligii, într-o declaraţie pentru Asociaţia Presei Străine de la Milano, cu o zi înaintea unui miting programat în acest oraş şi prezentat ca o manifestare de unitate a noii alianţe populiste pan-europene pe care Salvini o construieşte înaintea alegerilor pentru Parlamentul European.

Casa Albă refuză încă o dată să trimită Congresului declaraţiile de impozite ale preşedintelui Trump


Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a refuzat vineri încă o dată să trimită declaraţiile de impozit ale preşedintelui republican Donald Trump democraţilor din Congres, în pofida cererii formulate de aceştia, prevestind o lungă bătălie judiciară, relatează AFP.


Cererea democraţilor este lipsită de "scop legitim", a reiterat ministrul într-o scrisoare motivîndu-şi refuzul opus Camerei Reprezentanţilor în ciuda vastelor puteri de investigaţie ale acesteia.


Administraţia Trump şi democraţii care controlează comisia însărcinată cu problemele fiscale (Ways and Means) a Camerei se luptă de mai multe săptămîni pe ceastă temă. Este posibil ca democraţii să se adreseze justiţiei în actuala situaţie.

Consiliul Europei a adoptat o rezoluţie prin care redă Rusiei dreptul la vot


Consiliul Europei, reunit vineri la Helsinki, a decis să redea Rusiei dreptul de a vota în cadrul instituţiei, drept pe care îl pierduse în urma anexării peninsulei Crimeea în 2014, relatează site-ul cotidianului The Guardian.


Reprezentanţi ai celor 47 de state membre au votat în favoarea unei rezoluţii care prevede că toate "statele membre au dreptul de a participa în mod egal" în luarea deciziilor.


Ucraina nu a fost de acord cu decizia luată, afirmînd că aceasta "nu este diplomaţie, este capitulare".


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load