TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Insuficiență de sigilii, lipsa internetului. Ce alte nereguli a înregistrat Promo-Lex

Insuficiență de sigilii, lipsa internetului. Ce alte nereguli a înregistrat Promo-Lex

Mai multe secții de votare din municipiul Chișinău nu au primit numărul necesar de sigilii de la Comisia Electorală Centrală pentru a le folosi la sigilarea urnelor. Asociația „Promo-Lex” a identificat nouă astfel de cazuri în această dimineață.


La secția 1/194 din sectorul Ciocana, din trei urne de vot staționare, doar una a fost sigilată. Președintele BESV a motivat că în procesul-verbal întocmit s-a menționat că este doar o singură urnă de vot.


La secția 1/14, tot din sectorul Botanica, urnele au fost sigilate cu trei sigilii. Președintele a motivat că nu are suficiente sigilii și pe cele rămase o să le folosească la saci.


În alte trei secții de votare, tot din sectorul Botanica, urnele au fost sigilate doar cu două sigilii, din motiv că au primit prea puține de la Comisia Electorală Centrală.


De asemenea, insuficiență de sigilii a fost în trei secții de votare din sectorul Rîșcani al capitalei și în satul Glijeni din Șoldănești. Acolo, urnele au fost sigilate cu trei sigilii.


Observatorii „Promo-Lex” au înregistrat și cazuri în care secțiile de votare nu au avut curent electric, internet sau au avut probleme tehnice la camerele video și în sistemul „SIAS Alegeri”.


Au fost înregistrate șase cazuri în care nu au fost scoase panourile și afișajele electorale în raza de 100 de metri de la secțiile de votare. În alte două cazuri, s-a făcut agitație electorală sau PR negru în incinta secțiilor de votare, pentru a determina alegerea alegătorilor.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load