TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Institutul Național al Justiției, din nou în atenția Maiei Sandu

Institutul Național al Justiției, din nou în atenția Maiei Sandu

Guvernul pregătește un proiect de lege care să modifice modul de activitate și subordonare a Institutului Național al Justiției.

Șefa Executivului spune că sînt necesare aceste modificări întrucît în cadrul INJ activează mai multe persoane asupra cărora planează suspiciuni de integritate.

„Lucrurile nu s-au schimbat. La INJ mai lucrează personaje din sistemul judecătoresc cu mari probleme de integritate. Întrebarea mea este cum o asemenea instituție, care angajează persoane cu probleme de integritate, cum poate să învețe viitorii judecători să fie oameni onești. Managementul trebuie să răspundă de acest lucru. Noi vom veni cu o inițiativă legislativă care să schimbe modul de funcționare a acestui institut”, a declarat prim-ministra Maia Sandu după ședința de azi a Cabinetului de miniștri.

Amintim că șefa Executivului a cerut în luna iulie curent demisia conducerii Institutului Național al Justiției. Maia Sandu și-a motivat solicitarea prin nivelul înalt de corupție și a lipsei de integritate a mai multor judecători și procurori din Republica Moldova. În replică, directoarea Institutului Național al Justiției (INJ), Diana Scobioală, a declarat că șefa Executivului „nu deține competența de a-i cere demisia”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load