COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Institutul Mamei şi Copilului, dotat cu echipament de ultimă generație

Institutul Mamei şi Copilului, dotat cu echipament de ultimă generație

Institutul Mamei şi Copilului a fost dotat cu un sistem radiodiagnostic mobil performant şi o masă de operație radiotransparentă.

Echipamentul a costat peste 1 milion 527 de mii de lei, oferit în urma concursului de proiecte finanţate din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.

Sistemul radiodiagnostic mobil este folosit pentru efectuarea examinărilor radiologice în timpul intervențiilor chirurgicale. Acesta va putea fi utilizat în diverse domenii, cum ar fi ortopedie, neurochirurgie, urologie ș.a.


Masa pentru operații radiotransparentă cu șase secții împreună cu sistemul radiodiagnostic mobil permit efectuarea unor intervenții chirurgicale cu un grad înalt de precizie și sensibilitate.

Potrivit reprezentanților Institutului Mamei și Copilului, utilajul urmează să fie pus în funcțiune după instruirea specialiștilor în domeniu, obținerea certificatului de la Agenția Națională de Sănătate Publică și a autorizației de utilizare a dispozitivelor medicale de la Agenția Națională de Radiologie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load